יום שבת, 21 ביולי 2012

עוגה, עוגה, עוגה, במעגל נחוגה...

ימי הולדת מביאים איתם את האופציה להכין עוגות שאין שום סיכוי שנכין ביום-יום.
עוגות עתירות קלוריות, מרשימות.
כאלו שדורשות קצת יותר עבודה ורכיבים קצת יותר יחודיים,
כאלו שאח"כ אפשר להתענג על כל ביס,
בלי (כמעט) רגשי אשם, כי גם ככה אוכלים אותן רק פעם (פעמיים. שלוש) בשנה.

בתחילת החודש חל יום ההולדת של הקיפוד, ולשם כך נדרשתי להכין עוגת-רושם לעבודה שלו.
העוגה שנבחרה היתה טורט אגוזי לוז ושוקולד מרשימה ומלאת טעם.

טורט אגוזי לוז ושוקולד
{מקור - רוני ונציה}
לתבנית בגודל 26 ס"מ

מצרכים -
  • 220 גרם אגוזי לוז קלויים ולא קלופים
  • 175 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם סוכר
  • 10 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 60 גרם פירורי לחם (לגרסא נטולת גלוטן, אפשר להחליף בפירורי לחם נ"ג)
  • חצי כוס ריבת משמש איכותית
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה חתוך לקוביות
הכנה -
  • מחממים תנור ל160 מעלות
  • שמים במעבד מזון או בלנדר את האגוזים+2 כפות מהסוכר וטוחנים לאבקה דקה ככל האפשר
  • בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם חצי מכמות הסוכר שנותרה במהירות בינונית עד שהתערובת תהיה תפוחה ואוורירית
  • מוסיפים לקערה חלמונים אחד אחרי השני, ומקציפים היטב לאחר כל הוספת חלמון, ממשיכים להקציף עד שהתערובת מכפילה את נפחה
  • בקערת מיקסר נוספת מקציפים את החלבונים והמלח במהירות בינונית עד לקבלת קצף רך.
  • מוסיפים את הסוכר שנותר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב וגמיש
  • מעבירים שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים יחד
  • מקפלים פנימה את תערובת האגוזים ואת פירורי הלחם
  • מקפלים פנימה את הקצף שנותר לתערובת אחידה
  • משמנים את התבנית ומרפדים בתחתית בנייר אפייה
  • מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם שמוחדר יוצא נקי
  • מעבירים סכין חדה סביב השוליים ומצננים את העוגה מעל רשת בתוך התבנית לשעה
  • הופכים את העוגה על הרשת, ומצננים לחלוטין את העוגה
  • מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה
  • מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד
  • מערבבים עד שהתערובת מסמיכה ונוחה למריחה
  • חוצים את העוגה לרוחב בסכין משוננת
  • מורחים על השכבה התחתונה שכבה דקה של ריבת משמש שחוממה 20 שניות במיקרו ומניחים מספר דקות בצד
  • מעל הריבה מורחים שכבה דקה מתערובת השוקולד, ומכסים מעל בחצי השני של העוגה
  • מצפים את כל העוגה, מהצדדים ומלמעלה, בשוקולד שנותר
  • מקשטים את העוגה באגוזי לוז שלמים או כל רעיון אחר
  • מצננים עד שהציפוי יציב. אפשר לשמור במקרר
טחינת האגוזים

ביצים - לפני ואחרי

הופרדו

חמאה וסוכר מוקצפים

יחד עם חלמונים

חלבונים מוקצפים

יחד עם סוכר

מתערבבים - פעם ראשונה

מתערבבים - פעם שנייה

מתערבבים - פעם שלישית

ואפוי

קצת ריבה

קצת שוקולד

הרבה שוקולד

המון שוקולד

ומקושטת בשוקולד
 
בתאבון!


בהמשך החודש חל יום ההולדת של אחותי. עקב כך, נדרשתי להכנת עוגה נוספת,
בחרתי בעוגה שוקולדית במיוחד, אבל עם טוויסט שעושה אותה הרבה יותר מענגת, בעיקר למבוגרים

עוגת שוקולד ובירה אירית עם קצפת קרמל
{מקור - פיית העוגיות)
לתבנית בגודל 24 ס"מ עם דפנות גבוהות

מצרכים -
  • 245 גרם (כוס ו-3/4) קמח לבן
  • 70 גרם (3/4 כוס) אבקת קקאו
  • כפית ו-3/4 אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קנמון
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 400 גרם (2 כוסות) סוכר חום בהיר
  • 3 ביצים
  • כפית ו-1/2 תמצית וניל אמיתית
  • בקבוק (330 מ"ל) בירה 'גינס'
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר חום כהה
  • כפית תמצית וניל
הכנה -
  • מחממים תנור ל160 מעלות
  • בקערה קטנה מנפים את הקמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקנמון
  • יוצקים את הבירה לכוס גדולה ומשאירים בצד עד שהקצף נעלם
  • בקערת מיקסר מקציפים את החמאה במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר החום ומקציפים במהירות גבוהה עוד כמה דקות עד לתערובת קלה ואוורירית
  • מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, מקציפים היטב לאחר כל הוספת ביצה
  • מוסיפים את תמצית הוניל
  • במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח בשלוש הוספות לסירוגין הם הבירה בשתי הוספות (מתחילים ומסיימים בקמח)
  • מערבלים מעט רק עד שהתערובת אחידה
  • מקפלים פנימה את האגוזים עם מרית ומעבירים לתבנית משומנת
  • אופים 70 דקות או עד שקיסם שמוחדר לעוגה יוצא נקי
  • מצננים בתבנית על רשת כחצי שעה, הופכים ומשאירים לצינון מלא על הרשת ללא התבנית
  • בקערת המיקסר מקציפים את השמנת לקצפת רכה
  • מוסיפים את הסוכר החום ותמצית הוניל בהדרגה עד לקבלת קצפת יציבה וגמישה
  • מזלפים או מורחים את הקצפת על גבי העוגה, לאחר שהצטננה לגמרי
  • שומרים במקרר עד 3 ימים
מלאכת הניפוי

מלאכת ההקצפה

ומקציפים

גם עם בירה

וקצת אגוזים

חזרה להקצפות

וסיימנו

קישוט והרכבה

מוכנה להגשה

ובצלחת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה