יום שבת, 16 ביוני 2012

בישולי שבת

שבת סטנדרטית בבית. יחסית.
בין לבין משחק עם הילדות,
התעסקנו קצת בבישולים להמשך השבוע.
זה מה שיצא...

מאפינס תפוח-דלעת
להכנת כ-20 מאפינס לערך

המאפינס האלו מצויינים למי שנמנע מסוכר ואפשר לעשות אותם גם ללא גלוטן.
הם עם מתקתקות מאוד עדינה. מי שרוצה יותר מתוק, יכול להוסיף 1-2 כפות של מולסה/סילאן/דבש/סוכר.
אפשר להכין מראש כמות גדולה ולהקפיא, המאפינס מפשירים מצויין ומאוד טעימים אחרי חימום קל בתנור/מיקרו.

מצרכים -
  • 1.5 כוסות קמח כוסמין (ללא גלוטן - אפשר להמיר לקמח אורז)
  • 200 מ"ל (גביע) יוגורט (עדיף צאן, אבל לא חובה)
  • 2 ביצים
  • כפית סודה לשתייה
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3 תפוחי עץ מקולפים ומגוררים גס
  • 100 גרם דלעת מגוררת גס
  • 1/2 כוס אגוזים (מה שתרצו, אני אוהבת אגוזי מלך) קצוצים גס
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • מעט קינמון
הכנה -
  • מחממים תנור ל-180 מעלות (אפשר טורבו)
  • מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה
  • מרפדים תבניות מאפינס בעטרות נייר
  • ממלאים את התבניות בתערובת
  • אופים 30 דקות, או עד שהמאפינס יבשים ושחומים
  • מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה
*** עדכון מתכון אחרי נסיון נוסף, רכיבים טיפה שונים -
2 תפוחים + 2 גזרים גדולים, 1/3 כוס טחינה מלאה, כף שמן קנולה, 1/2 כוס אגוזי פקאן, בערך 40 טיפות סטיביה.
יצאו מאפינס מתקתקים יותר, מוצקים יותר ומוצלחים יותר. עוברים מצויין הקפאה.

מאפינס גדולים

מאפינס קטנים

אפויים

וקצת שחומים


אח"כ הקיפוד לקח אחריות להכין קציצות בקר ועוף לפיצית. שיהיה לה מה לאכול בהמשך השבוע...
הקציצות עם הרוטב עוברים הקפאה מעולה. אפשר להקפיא במנות, ולהוציא יום קודם למקרר להפשרה.

קציצות בקר ועוף ברוטב
{מקור - אוכל בטעם של עוד}
להכנת כ-20 קציצות גדולות

מצרכים -
  • 1/2 קילו בשר בקר טחון
  • 1/4 קילו חזה עוף טחון
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק או מגוררים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 2.5 כפות שמן קנולה
  • 2.5 כפות מים
  • תבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, קינמון, חוואיג' למרק (או אבקת מרק עוף)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות רסק עגבניות
הכנה -
  • בקערה גדולה מערבבים יחד את הבשר והעוף
  • מוסיפים בצל אחד קצוץ, פטרוזיליה, מים ושמן
  • מוסיפים 1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון, 1/4 כפית קינמון ומערבבים
  • מוסיפם את הסודה לשתייה ומערבבים לתערובת אחידה
  • מגלגלים כדורי בשר ומניחים בצד
  • בסיר שטוח ורחב מטגנים בשמן זית בצל אחד קצוץ
  • מוסיפים את הקציצות ומטגנים קלות, עד שמשנות את צבען
  • מוסיפים 1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית כמון וכפית גדושה של חוויאג' למרק
  • מוסיפים מים עד לגובה הקציצות (שיכסו את הקציצות)
  • מחכים לרתיחה ומעבירים לאש נמוכה עם כיסוי חלקי ל-30 דקות
  • מערבבים 2 כפות רסק עגבניות עם קצת מים ומוסיפים לסיר
  • מבשלים 10 דקות נוספות או עד שהקציצות מוכנות
מחכים לקערה

החלק הבשרי

קצת ירוק

קישוטי צבע

האיחוד

הזהבה

וסגירה

שוחות ברוטב

ומוכנות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה