יום שישי, 15 ביוני 2012

מקלות ועגולים - על קונקורד אחת והרבה קוקוס

למעשה את כל הפוסט הזה הייתי צריכה להעלות בפסח.
אבל, מחסור של זמן או שמא עצלנות,
גרמה לכך שזה לא קרה.
אז אם לא פסח, אז שיא הקיץ. עוגה אפשר לאכול בכל זמן...

לליל הסדר התבקשנו להביא עוגה.
כשרה לפסח, כמובן.
ברוב קולות - נבחרה הקונקורד, וכך יצאנו לדרך!

קונקורד שוקולד - כשרה לפסח, אך טעימה בכל ימות השנה
{מקור - ליטקייק}

מצרכים -
  • 6 חלבונים בגודל L
  • 190 גרם סוכר
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 45 גרם אבקת קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)
הכנה -
  • מנפים לקערה קקאו ואבקת סוכר ומשאירים בצד
  • בקערת מקסר מקציפים את החלבונים. כשהם מתחילים לתפוס נפח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב מאוד
  • מוסיפים לקצף את תערובת הקקאו ואבקת הסוכר ומקפלים ידנית עם לקקן עד שמקבלים מרנג חלק ואחיד.
  • מחממים תנור ל-140 מעלות (אפשר טורבו)
  • מציירים על 2 ניירות אפייה עגולים בגודל 22 ס"מ ומניחים על תבניות
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומציירים שבלולי-מרנג בגודל העיגולים שצויירו - עדיף להתחיל מהאמצע ולהמשיך החוצה. עגולי-השבלול צריכים להיות צמודים אחד לשני
  • מיתרת המרנג מזלפים בשאר התבנית מקלות מרנג ארוכים שישמשו לקישוט העוגה
  • אופים כשעה וחצי עד שהמרנגים מתייבשים
  • משאירים את התבניות בחוץ לצינון מוחלט לפני שמשחררים (בזהירות!) את המרנגים מהתבניות
  • בזמן שהמרנגים בתנור מכינים את המילוי - גנאש שוקולד.
  • קוצצים את השוקולד המריר לחתיכות ומניחים בקערה
  • מרתיחים 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • כשהשמנת רותחת, שופכים אותה על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים לתערובת אחידה
  • מקררים במקרר לשעתיים לפחות (ניתן גם להכין יום קודם)
  • לאחר שעתיים (לפחות) מקציפים יחד את יתרת השמנת המתוקה יחד עם הגנאש עד לקבלת קצפת יציבה מאוד
  • מניחים עגול מרנג על מגש הגשה, ומורחים בעדינות מעליו שכבה מהגנאש המוקצף
  • מניחים מעליו עגול מרנג נוסף ומורחים גם עליו שכבת גנאש
  • מצפים את דפנות העוגה בגנאש שנשאר
  • שוברים את מקלות המרנג ומצפים את כל דפנות העוגה במקלות מרנג
  • לאחר מכן מצפים את כל חלקה העליון של העוגה במקלות מרנג
  • שומרים את העוגה מכוסה במקרר (עד 3 ימים) ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר
ניפוי אבקת סוכר

ואז ניפוי קקאו

חלבונים - מוקצפים

יחד עם סוכר

לקצף קשה ויציב

שהופך לקצף שחום

מלאכת הזילוף

ועוד...

עד שנוצר עגול גדול

וגם קצת מקלות

יבש ומוכן

גנאש מוקצף

והקונקורד במלוא תפארתו!

בתאבון

אח"כ החלטנו להכין גם מתנה חביבה למארחי-הסדר,
ונפל הפור על עוגיות קוקוס (כשרות לפסח כמובן), שיהיו טעימות יותר מאלו שמוכרים בחנויות...

עוגיות שוקו-קוקוס - כשרות לפסח וטעימות תמיד
{מקור - אוכל זה טעים}
להכנת 15 עוגיות לערך

מצרכים -
  • 3/4 כוס סוכר (לדעתי יצא קצת מתוק מדי, הייתי מורידה לחצי כוס)
  • 2.5 כוסות קוקוס טחון
  • 2 חלבונים בגודל L
  • כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר
הכנה -
  • מחממים תנור  ל-170 מעלות (אפשר טורבו)
  • מערבבים את כל החומרים יחד בקערה
  • יוצרים עגולים הדוקים למדי בעזרת הידיים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קלות
  • מצננים ושומרים בקופסא אטומה
 ההפרדה
 
תוספת סוכר

 ותוספת קוקוס

 קישוטי שוקולד

  מתכדררים

 מוזהבים

וארוזים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה