יום רביעי, 25 באפריל 2012

ערב של פטריות

זה היה ליל חורף.
היה קר וגשום.
בבית חיכו לנו קרוטונים מיוחדים שרכשנו זה מכבר בשוק-קטן בנמל ת"א.
בדיוק הזמן והעת למרק.
מרק פטריות.
איכותי.
עשיר.
עם המון טעם וצבע.

אני לא כל כך טובה בכמויות כשמדובר במרקים.
אז זה יהיה פוסט מצולם עם כמויות של "בערך".
מנסיוני האישי, נדיר שמרק נהרס בגלל כמויות לא מדוייקות.

מתחילים בטיגון בצל וסלרי עם בסיר רחב עם חמאה
עד שהם מתרככים קלות

חותכים כמה תפוחי אדמה לקוביות קטנות
ומשרים פטריות מיובשות במים לחצי שעה.
קוצצים את הפטריות המיובשות ושומרים את המים (כדאי לסנן אותם)

מכינים שפע של פטריות מכל סוג ומין שבא לכם

וחותכים אותן לפרוסות לא דקות מדי,
לא צריך לדייק פה

מוסיפים את הפטריות ותפוחי האדמה לסיר,
ומערבבים יחד עד שהם מתחילים להתרכך

שוטפים חופן גריסי פנינה (חצי כוס בערך) ומוסיפים לסיר

מוסיפים מים לכיסוי + מי השריית הפטריות המיובשות (לא חובה),
לא כדאי להפריז עם המים כדי שלא יהיה נוזלי מדי.
אם יהיה צורך בהמשך, תמיד אפשר להוסיף.
מוסיפים לסיר 2 גבעולי טימין, מלח ופלפל שחור גרוס טרי

ממתינים לרתיחה ומעבירים מכוסה לאש נמוכה.
מבשלים כחצי שעה לפחות (אפשר יותר), בודקים תיבול.
ניתן בשלב הזה לטחון חלק מהמרק (2-3 מצקות) כדי להסמיך אותו.
אם הטעמים חזקים לכם מדי, אפשר לדלל בקצת שמנת מתוקה או חלב.
מכינים קרוטונים (לא חובה בדיוק כאלו..)

מגישים חם

עם קרוטונים. או בלי.


מתכון בונוס!
באותו ביקור בנמל-ת"א, קנינו גם כמה צרורות של "גזר צבעוני" - גזרים בסגול, אדום, צהוב. מקסים וטעים.
קנינו גם שורש סלרי ענק וריחני.
מכל אלו הכנו צ'יפס שורשים בתנור

פורסים את הירקות במנדולינה, דק ככל האפשר

מערבבים עם קצת שמן זית ומלח גס
ומשטחים בתבנית עם נייר אפייה

מחממים תנור ל200 מעלות ואופים עד שהצ'יפס פריך

מנשנשים ללא הפסקה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה