יום שישי, 30 במרץ 2012

בובה של בעבע

כשהייתי קטנה, סבתא שלי היתה מכינה לי את העוגיות האלו. כבר אז נורא אהבתי אותן, ועברו די הרבה שנים מאז שאכלתי בעבע טובה. מוכרים אותן בסופרים לפעמים, אבל הן לרוב די עבשות ויבשושיות. הרבה יותר פשוט, כך מסתבר, להכין אותן בבית.
במקרה נשאר לנו חצי חבילת תמרים בוואקום מהזמן שהקיפוד אפה את לחם השיפון עם התמרים, אז זו היתה הזדמנות נהדרת לנסות לאפות אותן בעצמנו. התוצאה יצאה מצויינת. אנחנו עוד צריכים קצת להשתפשף כדי להגיע לרמה של עירקית מנוסה, אבל בתור התחלה - יצאנו מרוצים!

בעבע - עוגיות תמרים עירקיות נפלאות
{מקור - וואלה}
להכנת 30 עוגיות בערך

מצרכים -
  • 500 גרם קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן
  • 50 גרם חמאה מוממסת לא חמה
  • 1/2 כפית מלח
  • כף וחצי סוכר (כפות שטוחות)
  • כוס (250 מ"ל) מים
  • 1/4 כפית הל או 1/4 כפית חוויאג' לאפייה או חופן קטן של גרגירי שומר מרוסקים עם 1/4 כפית קינמון
  • 150 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • לציפוי - חלמון מעורבב עם כף מים ושומשום
הכנה -
  • מערבבים את הקמח והשמרים היטב יחד
  • מוסיפים שמן, חמאה, סוכר, תבלינים ומים ולשים כ-2 דקות
  • מוסיפים את המלח ולשים 3 דקות נוספות עד לבצק אחיד וגמיש
  • מניחים בקערה מקומחת ומכסים במגבת למשך 45 דקות עד שעה
  • מחממים תנור ל-170 מעלות
  • יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 3 ס"מ
  • משמנים קלות את הידיים ויוצרים גלילים ממלית התמרים. חותכים אותם לחתיכות קטנות
  • פותחים כל עיגול בצק ביד, מכניסים חתיכה מהתמרים, סוגרים חזרה לעיגול ומרדדים יחד לעוגיה דקה
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחוררים כל עוגיה עם מזלג
  • מברישים את העוגיות בחלמון המדולל ומפזרים שומשום מעל
  • אופים כ15-17 דקות עד שהעוגיות משחימות קלות. מצננים על רשת ואוכלים

בצק נעים ורך ממתין לתפוח

נחש תמרים

בצק עם תמר

שטוחות ומוכנות לאפייה

יצאו!

פריכות, מתוקות במידה וטעימות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה