יום שבת, 18 בפברואר 2012

תפוזים ותמרים

שבת בבוקר, כמה רגעים של חסד - הילדונת ופיצית משחקות ביחד בסלון. אפשר להתפנות ללישה. בתפריט הפעם - לחם רך ואוורירי (קמח מלא, כן?) עם תמרים שנותנים לו רמז של מתיקות.
לקינוח - עוגה שדרך ההכנה שלה מוצלחת כמעט כמו הטעם.

לחם מלא עם שיפון ותמרים
להכנת שתי ככרות לחם
מצרכים -
  • 700 גרם קמח מלא
  • 350 גרם קמח שיפון
  • 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
  • 30 גרם סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 180 גרם תמרים מרוסקים בוואקום
  • 2-3 כוסות מים פושרים
הכנה -
  • מערבבים בקערה את שני סוגי הקמחים, סוכר ושמרים
  • חותכים את התמרים לחתיכות קטנות
  • מוסיפים את שאר החומרים לקערה (מתחילים מ2 כוסות מים) ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש
  • מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים לחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו
  • מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים שתי ככרות, אותן מניחים בתבניות אינגליש-קייק
  • מתפיחים שנית לא מכוסה לעוד 20 דקות
  • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 25 דקות לכל ככר לחם
  • מוציאים ומצננים על רשת
כל החומרים מוכנים לפעולה

מתחילים להתערבב

מנוחה

עוד רגע נכנסים לתנור

מוכן!

בתאבון


מתכון בונוס!
עוגה מתפוז שלם עם ציפוי שוקולד מריר
{מקור - סבתא של אמיקה, עם שינויים שלנו}
מצרכים -
  • תפוז שלם, נקי וחתוך לקוביות (עם הקליפה). יש לבחור בתפוז למיץ עם קליפה דקה יחסית
  • 3 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר קנים
  • 1/2 כוס שמן
  • תפוח מאודה ללא קליפה
  • שקית אבקת אפייה
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח כוסמין
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
הכנה -
  • מכניסים למעבד מזון את התפוז, הביצים והסוכר וטוחנים היטב
  • מוסיפים את התפוח המאודה והשמן וטוחנים
  • מוסיפים את אבקת האפייה והקמחים ומערבבים יחד רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת
  • מעבירים לתבנית מלבנית או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב
  • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך חצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי
  • מכינים את ציפוי השוקולד - ממיסים בסיר קטן את החמאה עם השוקולד יחד עם כף מים
  • מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים קלות ומורחים את הציפוי על העוגה
צהבהבה וחביבה

2 תגובות: