שבת בבוקר, כמה רגעים של חסד - הילדונת ופיצית משחקות ביחד בסלון. אפשר להתפנות ללישה. בתפריט הפעם - לחם רך ואוורירי (קמח מלא, כן?) עם תמרים שנותנים לו רמז של מתיקות.
לקינוח - עוגה שדרך ההכנה שלה מוצלחת כמעט כמו הטעם.
לחם מלא עם שיפון ותמרים
להכנת שתי ככרות לחם
מצרכים -
מתכון בונוס!
עוגה מתפוז שלם עם ציפוי שוקולד מריר
{מקור - סבתא של אמיקה, עם שינויים שלנו}
מצרכים -
לקינוח - עוגה שדרך ההכנה שלה מוצלחת כמעט כמו הטעם.
לחם מלא עם שיפון ותמרים
להכנת שתי ככרות לחם
מצרכים -
- 700 גרם קמח מלא
- 350 גרם קמח שיפון
- 20 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
- 30 גרם סוכר חום
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 180 גרם תמרים מרוסקים בוואקום
- 2-3 כוסות מים פושרים
- מערבבים בקערה את שני סוגי הקמחים, סוכר ושמרים
- חותכים את התמרים לחתיכות קטנות
- מוסיפים את שאר החומרים לקערה (מתחילים מ2 כוסות מים) ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש
- מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים לחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו
- מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים שתי ככרות, אותן מניחים בתבניות אינגליש-קייק
- מתפיחים שנית לא מכוסה לעוד 20 דקות
- מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 25 דקות לכל ככר לחם
- מוציאים ומצננים על רשת
כל החומרים מוכנים לפעולה
מתחילים להתערבב
מנוחה
עוד רגע נכנסים לתנור
מוכן!
בתאבון
מתכון בונוס!
עוגה מתפוז שלם עם ציפוי שוקולד מריר
{מקור - סבתא של אמיקה, עם שינויים שלנו}
מצרכים -
- תפוז שלם, נקי וחתוך לקוביות (עם הקליפה). יש לבחור בתפוז למיץ עם קליפה דקה יחסית
- 3 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר קנים
- 1/2 כוס שמן
- תפוח מאודה ללא קליפה
- שקית אבקת אפייה
- 3/4 כוס קמח מלא
- 3/4 כוס קמח כוסמין
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- מכניסים למעבד מזון את התפוז, הביצים והסוכר וטוחנים היטב
- מוסיפים את התפוח המאודה והשמן וטוחנים
- מוסיפים את אבקת האפייה והקמחים ומערבבים יחד רק עד שהקמח מתאחד עם התערובת
- מעבירים לתבנית מלבנית או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב
- מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך חצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי
- מכינים את ציפוי השוקולד - ממיסים בסיר קטן את החמאה עם השוקולד יחד עם כף מים
- מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים קלות ומורחים את הציפוי על העוגה
צהבהבה וחביבה
תתחדשי על הבלוג :)
השבמחקתודה!
מחק