יום שבת, 18 בפברואר 2012

מי מפחד מכוסמין?

כֻּסְמִין או חיטת הכוסמין (שם מדעי: Triticum spelta) היא מין הקסאפלואידי של דגן, ששימש כמזון בסיסי בחלקים של המזרח התיכון ואירופה מתקופת הברונזה עד ימי הביניים, עד שפינה את מקומו לחיטה, שאותה קל יותר לגדל ולעבד. הכוסמין משווק בימינו כמזון בריאות, בהיותו מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטה, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים.

את הכוסמין הכרנו עוד כשהילדונת נולדה, כשהכנו לה לחם כוסמין רך ומתקתק. אבל לאחרונה למדנו על יתרונות הקמח וגם מצאנו מקום שמוכר אותו בזול יחסית, אז ישר הצטיידנו ב-5 קילו. שיהיה.
יצא המצב שיום אח"כ תכננו פיקניק עם חברים. סיבה מצויינת להתנסות בקמח החדש. זה מה שיצא לנו.

לחמניות כוסמין
{מקור - נדיה}
להכנת כ-20 לחמניות קטנות, פחות או יותר
מצרכים -
  • 750 גרם קמח כוסמין
  • 250 גרם קמח שיפון
  • 2.5 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף שמרים יבשים
  • תוספות לעיטור - שומשום, קצח, פרג, גרעינים וכו'
הכנה -
  • מנפים את הקמחים לתוך קערה
  • מערבבים שמרים וסוכר לתוך קערת הקמחים
  • מוסיפים שמן, מערבבים ומוסיפים את המלח
  • מוסיפים את המים כוס אחרי כוס תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש
  • מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • מכינים קערית עם מים וקערית עם התוספת לעיטור
  • מכינים לחמניות עגולות (או כל צורה אחרת שתרצו. לנו יצא 90 גרם בצק ללחמניה)
  • טובלים כל לחמניה לחצי שניה במים, ואז לקערית העיטור
  • מניחים בתבנית עם נייר אפייה
  • מתפיחים שנית לא מכוסה במשך 30 דקות
  • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים למשך 20 דקות
לפני הכניסה לתנור


ואחרי

מתכון בונוס!
עוגה קלה להכנה, מאוד עסיסית ודבשית. מומלצת בחום!

עוגת תמרים ותפוחים
{מקור - עיתון לאשה}
מיועד לתבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק
מצרכים -
  • כוס (120 גרם) קמח כוסמין
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית קנמון
  • שמינית כפית מלח
  • 250 גרם תמרים (לפני גלעון) - לגלען ולקצוץ
  • חצי כוס מים רותחים
  • כפית סודה לשתיה
  • חצי כוס שמן קנולה או שמן צמחי אחר
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 2 תפוחי עץ, מכל סוג, קלופים וחתוכים לקוביות
  • אבקת סוכר (אופציונלי)
הכנה -
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית
  • בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מערבבים ומניחים בצד
  • בקערית נפרדת שמים את התמרים עם המים רותחים והסודה לשתייה. משהים 10 דקות
  • מעבירים את התמרים עם הנוזלים למעבד מזון ומעבדים למחית
  • מוסיפים שמן, סוכר וביצים ומעבדים לעיסה אחידה
  • מוסיפים תערובת הקמח ומעבדים עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר
  • מעבירים לקערה ומוסיפים את התפוחים. מערבבים ידנית
  • יוצקים לתבנית ואופים 45-50 דקות לקוגלהוף או 30-35 דק' לאינגליש קייק, עד שקיסם יוצא נקי
  • מוציאים ומצננים ומפזרים קצת אבקת סוכר מעל
  • העוגה נשמרת בכלי אטום עד 4 ימים מחוץ למקרר (בחורף. בקיץ במקרר)

נצחון! העוגה יצאה שלמה מתבנית הקוגלהוף!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה