יום שני, 27 בפברואר 2012

פרוייקט משלוחי מנות חלק ב'

יום שני להכנות (היום הראשון נמצא פה).
העוגיות מאתמול כבר הצטננו ונארזו, עכשיו רק צריך להכין עוגות וקצת קרקרים. בשביל הקפה. כמובן.

עוגת שמרים מושחתת במילוי חלבה-שוקולד
כמות ל-2 עוגות בתבנית אינגליש-קייק

מצרכים -
   לבצק -
  • 1 כוסות חלב
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים
  • חצי קילו קמח
  • חצי קוביית שמרים לחים (25 גרם)
  • 1/3 כוס סוכר
   למילוי -
  • 400 גרם חלבה מפוררת
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • לציפוי - חלמון מדולל במעט מים
הכנה -
  • בקערה גדולה ועמוקה מערבבים את השמרים עם הסוכר עד שיתחילו לתסוס
  • מביאים לרתיחה את החלב והחמאה. מכבים את האש
  • מכניסים את הביצים שלמות לעיסת השמרים ובוחשים
  • מוסיפים לסירוגין את הקמח והחלב. מערבבים יחד לבצק דביק מאוד (יותר קרוב לעיסה מאשר לבצק בעצם, אל תצפו להיות מסוגלים ללוש אותו בידיים)
  • עוטפים בניילון נצמד את הקערה ומכניסים למקרר ל-5 שעות להתפחה - שימו לב לשים את הבצק בקערה מספיק עמוקה וגדולה שלא יגלוש לכם במקרר
  • מכינים את המילוי - ממיסים את החמאה ומערבבים אותה עם החלבה המפוררת. מגררים את השוקולד ומערבבים אותו לתוך החלבה
  • בתום ההתפחה יוצרים 4 כדורים שווים
  • פותחים כל כדור לעלה על משטח מקומח ומורחים רבע מכמות המילוי. מגלגלים לרולדה
  • כל 2 רולדות מעצבים לצמה ומניחים בתבנית אינגליש קייק
  • מורחים מעל מעט חלמון מדולל במים
  • אופים בחום של 175 מעלות כ-35 דקות
  • ניתן להקפיא את העוגות
בצק רך ונעים ממתין לרידוד

שושני שמרים ממתינות לתנור

רכה וריחנית

וגם קלועה

קרקר טופי-שוקולד
{מקור - Sunday Baker }

מצרכים -
  • חבילת קרקרים מלוחים (לדוגמא - קרם קרקר של אסם, 250 גרם)
  • 150 גרם חמאה
  • כוס סוכר חום
  • 200 גרם שוקולד מריר
הכנה -
  • מחממים תנור ל190 מעלות
  • על תבנית גדולה של תנור מניחים נייר אפייה משומן, ועליו מסדרים את הקרקרים בצורה שטוחה
  • בסיר קטן ממיסים יחד את החמאה עם הסוכר. מערבבים יחד על אש בינונית עד לרתיחה עדינה, וממשיכים לבשל במשך 2 דקות לערך עד שנוצר קרמל
  • מסירים מהאש ומפזרים על גבי הקרקרים בצורה שווה
  • אופים למשך 7 דקות, בזמן הזה הקרמל יבעבע ויספג בקרקרים
  • בנתיים קוצצים את השוקולד המריר
  • מוציאים מהתנור, מפזרים את השוקולד מעל בצורה שווה ומכניסים שוב למשך 2-3 דקות
  • מוציאים ומורחים את השוקולד בעזרת מרית או סכין
  • מקררים בחוץ למשך חצי שעה, ולאחר מכן מכניסים למקרר למשך שעה
  • חותכים לחתיכות בעזרת הידיים ושומרים בקופסא אטומה
קרקרים במסדר

מצופים ואפויים

ומקרוב...

חתוכים וארוזים למשלוח


אחרי שסיימנו לאפות, לנקות, לסדר, לטעום ולקרר,
ארזנו את כל המטעמים בשקיות וקופסאות,
סדרנו הכל יפה-יפה בארגז גדול,
ושלחנו אותו הלאה.

לארוז

ולשלוח

שיהיה חג שמח וטעים!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה