יום שישי, 24 בפברואר 2012

פגישה בין חציל לפטריה

אחה"צ סטנדרטי בבית - בחוץ קריר, הבנות במטבח מוציאות את כל ארון-הפלסטיקים החוצה, זמן מצויין להכין ארוחת ערב, כל עוד הן עסוקות בשלהן. במקרר חיכו 3 חצילים שלא ישרדו עוד הרבה זמן, ו2 סלסלות של פטריות. מחשבה קצרצרה והוחלט על פשטידה.

פשטידת חצילים ופטריות
מצרכים -
  • 3 חצילים בינוניים
  • בצל
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון/פורטבלו
  • 2 ביצים
  • גביע שמנת חמוצה 9%
  • 5 כפות קמח מלא
  • מלח, פלפל, חצי כפית כמון, שמן זית
  • קצת פירורי לחם מקמח מלא
  • מעט גבינה צהובה
הכנה -
  • מחממים תנור ל200 מעלות
  • חותכים את החצילים לקוביות, מערבבים עם קצת שמן זית, משטחים על תבנית עם נייר אפייה מרוסס בשמן זית ואופים בערך 30 דקות, עד שהקוביות משחימות קלות
  • בנתיים קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות
  • מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל, אם חסר שמן, מוסיפים מעט מים
  • מוסיפים למחבת את הפטריות, מלח ופלפל שחור
  • מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים
  • מעבירים את החצילים הקלויים, הבצל והפטריות לקערה
  • מוסיפים 2 ביצים, שמנת חמוצה, 5 כפות קמח, מלח, פלפל וחצי כפית כמון. מערבבים
  • מעבירים לתבנית משומנת, ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה ומעליה מעט פירורי לחם
  • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה, או עד שהפשטידה מתייצבת
3 חצילים ממתינים ומצפים

חיתוך

והשחמה

בנתיים במחבת הלוהטת

 עוד רגע בתנור

שחומה וחמימה

ארוחת ערב מוכנה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה