משנכנס אדר מרבים בשמחה. ובקלוריות. המון קלוריות.
וכמו בכל שנה בשנים האחרונות, גם השנה השתתפנו במשחקי גמד-ענק ברחבי הרשת.
בשביל זה הפקדנו את הילדונת אצל סבא וסבתא (טוב, היא התעקשה ללכת..), ונכנסנו למוד אפייה מתוק.
זה מה שיצא.
עוגיות קוואקר, שוקולד לבן ואגוזי מלך
כ-30 עוגיות לערך
מצרכים -
עוגיות נוטלה
{מקור - עדי עוגות ועוד דברים טובים }
כ-40 עוגיות לערך
מצרכים -
אזני המן
{מקור - Niki B }
כ-30-35 אזני המן
מצרכים -
וכמו בכל שנה בשנים האחרונות, גם השנה השתתפנו במשחקי גמד-ענק ברחבי הרשת.
בשביל זה הפקדנו את הילדונת אצל סבא וסבתא (טוב, היא התעקשה ללכת..), ונכנסנו למוד אפייה מתוק.
זה מה שיצא.
עוגיות קוואקר, שוקולד לבן ואגוזי מלך
כ-30 עוגיות לערך
מצרכים -
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס או שוקולד-צ'יפס-לבן
- כוס אגוזי מלך
- 1 כוס קמח מלא
- כוס ורבע קוואקר (שיבולת שועל)
- קורט מלח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית תמצית וניל
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה
- צרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג בערך ומשטחים כל כדור לקציצה. מסדרים בתבנית
- אופים כ15 דקות עד שהעוגיות משחימות קלות
- כשהעוגיות יוצאות הן עדיין קצת רכות בפנים, אך כשהן יצטננו הן יתקשו. זהירות מאפיית יתר שגורמת להן להיות קשות מדיי
- מצננים את העוגיות לגמרי ושומרים בקופסא אטומה
מתערבבות
מתחממות
מוכנות! (וטעימות)
עוגיות נוטלה
{מקור - עדי עוגות ועוד דברים טובים }
כ-40 עוגיות לערך
מצרכים -
- 2 כוסות נוטלה (כמעט אריזה שלמה של 750 גרם) או ממרח שוקולד-אגוזים אחר
- 2 כוסות קמח לבן
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 2 ביצים
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה
- מערבבים יחד את כל החומרים עד לאיחוד
- מגלגלים כדורים קטנים ומניחים ברווחים על גבי נייר האפייה
- אופים 12 דקות עד שהשוליים מתקשים
- מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה
כדרור
והשטתחות
אזני המן
{מקור - Niki B }
כ-30-35 אזני המן
מצרכים -
- 420 גרם קמח לבן
- 100 גרם סוכר לבן
- 200 גרם חמאה
- כף אבקת אפייה
- 2 חלמונים
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 2 כפות מיץ לימון
- למילוי - ממרח תמרים, שוקולד וכל מה שרק תרצו
- לעבד את כל המצרכים לבצק - הכי נוח במעבד מזון
- לעטוף את הבצק ולקרר כחצי שעה במקרר
- לחלק את הבצק לשניים, ולרדד כל חצי בין שני ניירות אפייה לעלה
- לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן, במרכז כל עיגול להניח חצי כפית מילוי ולסגור למשולש
- להניח על תבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 10 דקות, או עד שהקצוות מזהיבות
- לצנן היטב ולפזר מעט אבקת סוכר
- לשמור בקופסא אטומה
מג'ימיקס מוכן לפעולה
ממולאים
משולשים
מאובקים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה