יום שני, 27 בפברואר 2012

פרוייקט משלוחי מנות חלק א'

משנכנס אדר מרבים בשמחה. ובקלוריות. המון קלוריות.
וכמו בכל שנה בשנים האחרונות, גם השנה השתתפנו במשחקי גמד-ענק ברחבי הרשת.
בשביל זה הפקדנו את הילדונת אצל סבא וסבתא (טוב, היא התעקשה ללכת..), ונכנסנו למוד אפייה מתוק.
זה מה שיצא.

עוגיות קוואקר, שוקולד לבן ואגוזי מלך
כ-30 עוגיות לערך

מצרכים -
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס או שוקולד-צ'יפס-לבן
  • כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס קמח מלא
  • כוס ורבע קוואקר (שיבולת שועל)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1 כפית תמצית וניל
הכנה -
  • מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  • מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה
  • צרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג בערך ומשטחים כל כדור לקציצה. מסדרים בתבנית
  • אופים כ15 דקות עד שהעוגיות משחימות קלות
  • כשהעוגיות יוצאות הן עדיין קצת רכות בפנים, אך כשהן יצטננו הן יתקשו. זהירות מאפיית יתר שגורמת להן להיות קשות מדיי
  • מצננים את העוגיות לגמרי ושומרים בקופסא אטומה
מתערבבות

מתחממות

מוכנות! (וטעימות)


עוגיות נוטלה
{מקור - עדי עוגות ועוד דברים טובים }
כ-40 עוגיות לערך

מצרכים -
  • 2 כוסות נוטלה (כמעט אריזה שלמה של 750 גרם) או ממרח שוקולד-אגוזים אחר
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2/3 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
הכנה -
  • מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה
  • מערבבים יחד את כל החומרים עד לאיחוד
  • מגלגלים כדורים קטנים ומניחים ברווחים על גבי נייר האפייה
  • אופים 12 דקות עד שהשוליים מתקשים
  • מצננים היטב ושומרים בקופסא אטומה
כדרור

והשטתחות

אזני המן
{מקור - Niki B }
כ-30-35 אזני המן

מצרכים -
  • 420 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם חמאה
  • כף אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • למילוי - ממרח תמרים, שוקולד וכל מה שרק תרצו
הכנה -
  • לעבד את כל המצרכים לבצק - הכי נוח במעבד מזון
  • לעטוף את הבצק ולקרר כחצי שעה במקרר
  • לחלק את הבצק לשניים, ולרדד כל חצי בין שני ניירות אפייה לעלה
  • לקרוץ עיגולים עם כוס או חותכן, במרכז כל עיגול להניח חצי כפית מילוי ולסגור למשולש
  • להניח על תבנית עם נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 10 דקות, או עד שהקצוות מזהיבות
  • לצנן היטב ולפזר מעט אבקת סוכר
  • לשמור בקופסא אטומה
מג'ימיקס מוכן לפעולה

ממולאים

משולשים

מאובקים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה