יום שישי, 23 במרץ 2012

המשימה:יומולדת שנה - גזרת המתוק

פיצית המהממת שלנו חגגה ממש בפורים יומולדת שנה.
לכבוד האירוע הזמנו משפחה וחברים והאכלנו אותם. הדרך האולטימטיבית לחגוג.
האירוח כלל לחמים, גבינות, סלטים וקינוחים.
התחלנו קודם כל במתוקים. כי זה הכי חשוב...

ביום הראשון להכנות, פיצית ואבא הלכו לחוג שחייה והילדונת היתה בחופש מהגן לכבוד פורים.
זמן מצויין לבילוי של אמא ובת במטבח כדי להכין עוגיות קלות, יחסית לאלטרנטיבות - די בריאות, ומאוד מאוד טעימות!
עוגיות שוקולד צ'יפס (סמי) בריאות
{מקור - אתר "הלול"}
כמות לכ-50 עוגיות לערך

מצרכים -
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • כוס סוכר חום
  • כף תמצית וניל
  • רבע כפית מלח
  • כוס קמח מלא
  • 3/4 כוס קמח לבן
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  • כפית אבקת אפיה
  • כוס שוקולד צ'יפס
הכנה -
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • מערבבים ביצים, שמן, סוכר, מלח ותמצית וניל לתערובת אחידה
  • מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל ואבקת האפיה ומערבבים היטב
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים רק עד שהוא מתפזר בבלילה
  • מרפדים תבניות בנייר אפייה, ומניחים עגולי בצק בעזרת 2 כפיות
  • מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל180 מעלות
  • אופים כ-8 דקות, ומוציאים לפני שהעוגיות משחימות. הן יתקשו בחוץ
  • מצננים ושומרים בקופסא אטומה
ערבוב

הוספה

בתבנית

משטתחות (ומוכנות)

אחרי שהעוגיות נכנסו לתנור וחלקן כבר נטעמו, התחלנו בהכנת ה"עוגה למבוגרים". למרות שזו "רק" עוגת ביסקוויטים - העוגה יצאה ממש ממש טעימה. שווה לנסות!
עוגת ביסקוויטים משודרגת
{מקור - מאקו}
מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

מצרכים -
  • 2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כוס מיצוי קפה - כף אבקת קפה+1/4 כוס מים רותחים. לצנן לגמרי לפני השימוש.
  • כפית אבקת קפה נמס
  • כפית תמצית וניל
  • 2.5 חבילות עוגיות בטעם קרמל (לוטוס), 250 גרם כל חבילה - עדיף אלו שלא כל עוגייה עטופה בנפרד
  • לעיטור - תלתלי שוקולד מריר או שוקולד צ'יפס מריר. לא חובה
הכנה -
  • מערבבים במיקסר את כל חומרי המלית במהירות נמוכה, רק עד שהם קצת מאוחדים. מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב וסמיך
  • מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של עוגיות. משתדלים שלא יהיו רווחים בין העוגיות (שוברים את העוגיות וממלאים חללים)
  • מורחים על שכבת העוגיות באופן אחיד כ-1/4 מכמות הקרם
  • מסדרים על הקרם שכבה נוספת של עוגיות
  • חוזרים על הפעולות הללו עד לקבלת ארבע שכבות של עוגיות וקרם
  • מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור למשך לילה
  • ניתן לעטר את העוגה לפני ההגשה
  • העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור

שומרים על הסדר

מתחילים להתערבב

ממשיכים להתערבב. עוד קצת...

...

בשביל פיצית, שעוד לא ממש אוכלת שוקולד ועוגות קרם עם קפה, הכנו עוגת גזר נהדרת בצורת 1. פיצית לא התלוננה :-)
עוגת גזר
מתאים לתבנית אינגליש קייק

מצרכים -
  • כוס קמח מלא
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • כפית קינמון
  • 2 גזרים מגוררים דק
  • תפוח עץ קלוף, מגולען ומגורר דק
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן
  • כף תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (לא חובה)
הכנה -
  • טורפים את הביצים עם הסוכר
  • מוסיפים שמן ומערבבים היטב
  • מנפים את הקמח ואת שאר החומרים היבשים יחד
  • מערבבים את תערובת השמן והביצים עם החומרים היבשים
  • אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש

נכנסת לתנור

מוכנה לחגיגה!


בהמשך - לחמים מיוחדים וקרקרים ממכרים...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה