יום שני, 17 בספטמבר 2012

ניחוחות שושנים

ריח של עוגת שמרים עם שוקולד. אין שום צורך להכביר במילים...

שושנת שמרים ענקית
{מקור - קסמים מתוקים ומענגים}

מצרכים -
לבצק -
  • 750 גרם קמח לבן
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 150 גרם חמאה
  • 250 מ"ל חלב
  • 3 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 3/4 כפית מלח
מלית -
  • 100 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • 4 כפות קקאו
  • כפית קינמון
  • טחינה גולמית
  • סילאן ללא תוספת סוכר
  • אפשר גם למלא בריבת חלב, ממרח חלבה וכו'
לסירופ -
  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים
  • כפית מיץ לימון
הכנה -
בצק -
  • במיקסר או בקערה מערבבים את הקמח עם השמרים
  • ממיסים את החמאה במיקרו ומחממים מעט את החלב
  • מוסיפים לקמח את החמאה, החלב והסוכר
  • מעבדים עד לקבלת בצק
  • מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק חלק ומבריק
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • ניתן להכין את הבצק מראש ולהתפיח במקרר למשך הלילה
  • לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשלושה חלקים
הרכבת העוגה -
  • מערבבים סוכר, קקאו וקינמון בקערה אחת
  • ממיסים את החמאה ומשאירים בצד
  • מערבבים טחינה גולמית עם סילאן לתערובת חלקה ואחידה
  • מרדדים כל שליש בצק לעלה מלבני
  • בשניים מהמלבנים מורחים חמאה מומסת ומעליה את מילוי הקקאו ובשלישי את מילוי הטחינה והסילאן
  • מגלגלים כל מלבן לרולדה ארוכה
  • חותכים את הרולדה לאורך עם סכין ומניחים בתבנים בצורת שבלול
  • כך מרכיבים שושנה בתבנית עם שלושת חלקי העוגה
  • מכסים את התבנית ומשאירים להתפחה נוספת של שעה
  • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 30 דקות או עד שהעוגה שחומה
  • מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס לגמרי
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה מזגגים אותה עם סירופ הסוכר
קמח ושמרים

והכל פנימה

לשים...

ולשים...

בצק תפוח וחלק

שוקולד

מרדדים

קצת חמאה

והרבה שוקולד

מגלגלים

ומתחילים לסדר

רולדה שנייה

ממלאים

ומסדרים

תפחה ועלתה

מזוגגת וחמה

מישהו בא לקפה?
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה