יום ראשון, 16 בספטמבר 2012

בישולי חג

ועוד שנה חלפה.
לפחות עפ"י לוח השנה העברי.
כמו תמיד אנחנו ממלאים את התחייבותנו הקולינריות לארוחת החג המשפחתית,
והפעם בחרנו להביא מנת ירקות וקינוח.
שתהיה לכולנו שנה טובה, מלאת חוויות וטעמים, שלווה ואושר!

קרוסטטה קישואים וגבינת צאן

מצרכים -
לפסטו פטרוזיליה -
  • צרור נאה של פטרוזיליה טריה
  • 3 שיני שום
  • חופן של שקדים קלופים או שבבי שקדים
  • מיץ לימון טרי
  • שמן זית, מלח
לבצק -
  • כוס ורבע קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח מלא או לבן)
  • כפית מלח, קצת פלפל שחור
  • 100 גרם חמאת עיזים (אפשר גם חמאה רגילה) חתוכה לקוביות
  • כף פסטו פטרוזיליה
  • 2 כפות מים קרים
למילוי -
  • 4 קישואים או זוקיני
  • גליל פרומעז
  • 4 עלי מרווה
  • מלח, פלפל שחור גרוס, שמן זית
הכנה -
פסטו פטרוזיליה -
  • קוטמים את גבעולי הפטרוזיליה ומכניסים למעבד מזון
  • מוסיפים את שיני השום הקלופות והשקדים ומעבדים יחד
  • מוסיפים מיץ מחצי לימון קטן, מעט מלח ושמן זית עפ"י מה שהתערובת דורשת, עד שמגיעים לממרח מוצק אך טחון היטב
  • שומרים בקירור בצנצנת אטומה
בצק -
  • מעבדים יחד קמח, מלח, פלפל, חמאה ופסטו במעבד מזון
  • מוסיפים את המים עד לקבלת כדור בצק
  • עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה
מילוי והרכבה -
  • חותכים את הקישואים לעיגולים, לא דקים מדי, אך גם לא עבים יותר מדי
  • במחבת שמים שמן זית בכמות נאה
  • קוצצים את עלי המרווה
  • מטגנים במחבת את הקישואים עם המרווה, ממליחים ומפלפלים
  • כשהקישואים מעט מתרככים אך לא מוכנים לגמרי מורידים מהאש ומשאירים בצד להצטנן
  • מחממים תנור ל190 מעלות
  • חותכים את גבינת הפרומעז לעיגולים (טיפ - הקפיאו קצת את הגבינה לפני, זה יקל על החיתוך)
  • מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים לעיגול גדול. אפשר להניח מעל עוד נייר אפייה כדי שיהיה קל יותר לרדד
  • מעבירים את הנייר והבצק לתבנית אפייה גדולה
  • מורחים על הבצק שכבה נאה של פסטו פטרוזיליה במרכז העיגול, ומשאירים 3 סנטימטרים ללא פסטו בצדדי העיגול
  • מסדרים מעל את עגולי הגבינה
  • עורמים מעל את פרוסות הקישואים והמרווה
  • מזלפים מעל את השמן שנשאר במחבת
  • עוטפים את כל המילוי עם שולי הבצק ליצירת מעין סלסלה
  • אופים כחצי שעה לערך, עד שהבצק מזהיב קלות. מגישים חם
קוצצים פטרוזיליה

שום נכנס

שקדים פנימה

ולטחון

שמן זית בנדיבות

קצת לימון

טעים גם על לחם...

רגע לפני

והופך לבצק

חותכים

מקפיצים קלות

רידוד

מריחה

מתחילים למלא

ולערום

גבעה נאה

עיטוף ולתנור

עשיר ומלא טעם
 
 
פאי תפוחים ושמנת חמוצה
 תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
 
מצרכים -
לבצק -
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 180 גרם קמח לבן
  • 30 גרם אבקת סוכר
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון
  • כף חלב
למלית -
  • 3 תפוחי עץ קלופים, מגורענים ופרוסים לפרוסות
  • גביע שמנת חמוצה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפות קמח לבן
  • רבע כפית מלח
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל אמיתית
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • 25 גרם צימוקים
לציפי פירורים -
  •  60 גרם סוכר חום
  • 50 גרם קמח לבן
  • 40 גרם חמאה
  • חצי כפית קנמון
הכנה -
בצק -
  • טוחנים את האגוזים במעבד מזון
  • מוסיפים קמח ואבקת סוכר וטוחנים יחד
  • מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לפירורים
  • מוסיפים חלמון וחלב ומעבדים עוד קצת, עד לקבלת בצק אחיד
  • עוטפים בניילון ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות
להרכבת הפאי -
  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • משטחים את הבצק הקר על תחתית ודפנות התבנית בעזרת הידיים
  • מערבבים יחד בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה
  • מסדרים את התפוחים הפרוסים בשכבות על גבי הבצק
  • יוצקים את המלית בעדינות מעל התפוחים
  • אופים למשך 25 דקות
  • מעבדים יחד את כל חומרי ציפוי הפירורים עד לקבלת פירורים גסים ושומרים בקירור
  • מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים עליו במהירות את פירורי הבצק
  • אופים עוד 20 דקות עד להזהבה
  • שומרים בקירור ומגישים חם או קר, מומלץ בליווי כדור גלידה איכותית
קיצוץ מהיר 

חמאה קרה

ביצה וקמח

והופך לבצק נעים ורך

מתחילים במתוק

ומוסיפים את כל השאר 

פרוסות תפוחים 

מסודרות יפה

נרטבות 

ונשלחות לתנור

עוד קצת בצק 

הפעם חום 

מפוררים מעל 

הריח...אווו..הריח!

*** אנחנו הכנו את הפאי בתבנית קצת גדולה מדי, ולכן הוא נראה שטוח. תבנית 24 ס"מ תהיה אידיאלית יותר.
 
                                                                                                                                  שנה טובה ומתוקה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה