קמח לבן כמעט ולא נכנס אלינו הביתה. בטח לא בבישול היום יומי.
במקום זה אנחנו משתמשים בעיקר בקמח כוסמין מלא או בקמח מלא רגיל.
גילינו, יחסית לאחרונה, שקמח כוסמין מלא עובד הרבה יותר טוב בבצק פריך מקמח מלא רגיל,
כנראה בגלל שהוא עם מכיל מעט גלוטן.
הבצק יוצא פריך מאוד ולא כבד.
הנסיון הראשון שלנו בקמח פריך כזה היה בקרקרים שהכנו ביומולדת של פיצית. מאז השתכללנו לעוד מאכלים מוצלחים ו..פריכים.
במקום זה אנחנו משתמשים בעיקר בקמח כוסמין מלא או בקמח מלא רגיל.
גילינו, יחסית לאחרונה, שקמח כוסמין מלא עובד הרבה יותר טוב בבצק פריך מקמח מלא רגיל,
כנראה בגלל שהוא עם מכיל מעט גלוטן.
הבצק יוצא פריך מאוד ולא כבד.
הנסיון הראשון שלנו בקמח פריך כזה היה בקרקרים שהכנו ביומולדת של פיצית. מאז השתכללנו לעוד מאכלים מוצלחים ו..פריכים.
בצק פריך על בסיס קמח כוסמין
מצרכים -
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/4 כוס יוגורט
- 1/8 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים חמימים
- כפית מלח
הכנה -
- מאחדים את כל המצרכים לבצק נעים ונוח
- אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט מים
- מכדררים ומקררים למשך חצי שעה
הכל יחד
מאוחד
כיסונים פריכים במילוי מנגולד/חציל קלוי וגבינת עיזים
מצרכים -
- בצק כוסמין פריך כמפורט למעלה
- 2 חצילים או צרור מנגולד גדול
- חצי גליל גבינת פרומעז (יש של 9%) או גבינת צאן אחרת
- בצל גדול קצוץ
- ביצה
- כמון, קינמון, מלח, פלפל או כל תבלין אחר לטעמכם
הכנה -
- עוטפים את החצילים בנייר כסף וקולים בתנור בחום גבוה (230 מעלות) עד שמתרככים
- מעבירים את תוכן החצילים למסננת מעל קערה כדי שיגירו נוזלים ויתקררו
- מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שהוא רך
- למילוי המנגולד - קוצצים את החלק הלבן של המנגולד ומטגנים יחד עם הבצל. כשמתרכך מוסיפים את החלק הירוק הקצוץ. מקררים היטב
- מערבבים את החציל/מנגולד עם הבצל, ביצה, פרומעז חתוכה לקוביות, מלח, פלפל, קצת כמון וקצת קינמון. למילוי החצילים אפשר להוסיף קצת בהרט לקובה.
- מכינים מהבצק כדורים ומרדדים כל כדור לעגול
- מניחים במרכז העיגול כפית גדושה מהמלית, סוגרים לחצי עגול ומהדקים את הקצוות עם מזלג
- מניחים בתבנית על נייר אפייה
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כחצי שעה או עד שמשחים קלות
מוכנים לקליה
ובנתיים במחבת
רך ומעלה אדים
מסתנן
ולקערה עם כולם
מעורבבים
רידוד-מילוי
סגירה
מסודרים לתנור
חם, פריך וטעים...
קיש ברוקולי ובצל על בסיס יוגורט צאן
מצרכים -
- בצק כוסמין פריך כמפורט למעלה
- חצי חבילת ברוקולי קפוא (או טרי אם מצאתם)
- בצל גדול קצוץ
- 250 מ"ל יוגורט מחלב צאן (לא יוגורט מחלב בקר, הוא מתפרק באפייה)
- 2 ביצים גדולות
- 2 כפות סובין שיבולת שועל או פירורי לחם או קמח כוסמין
- 50 גרם גבינת גאודה עיזים מגוררות (או כל גבינה קשה מגוררת)
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט, מעט אורגנו יבש
הכנה -
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מניחים את הברוקולי הקפוא בקערה ושופכים עליו מים רותחים. משאירים כך למשך 5-10 דקות
- מטגנים בצל גדול קצוץ במעט שמן זית עד שמשחים. מקררים
- קוצצים את הברוקולי לחתיכות גסות
- מרדדים את הבצק בתבנית פאי משומנת
- מניחים מעל הבצק את הבצל המטוגן
- מניחים מעל הבצל את חתיכות הברוקולי
- מערבבים יחד את היוגורט, הביצים, הסובין והתבלינים
- שופכים את התערובות מעל לברוקולי באופן אחיד ככל האפשר
- מפזרים מעל את הגבינה המגוררת
- אופים כ-30 דקות או עד שהקיש מתייצב ומשחים קלות
קפואאאא
מתחמם
נקצץ
מתערבב
משתטח
מתמלא
מתאחד
ומוכן!
עשיתי עכשיו את הבצק של הכיסונים , יצא מדהים ! תודה רבה :)
השבמחק