אחה"צ סטנדרטי בבית - בחוץ קריר, הבנות במטבח מוציאות את כל ארון-הפלסטיקים החוצה, זמן מצויין להכין ארוחת ערב, כל עוד הן עסוקות בשלהן. במקרר חיכו 3 חצילים שלא ישרדו עוד הרבה זמן, ו2 סלסלות של פטריות. מחשבה קצרצרה והוחלט על פשטידה.
פשטידת חצילים ופטריות
מצרכים -
פשטידת חצילים ופטריות
מצרכים -
- 3 חצילים בינוניים
- בצל
- 2 סלסלות פטריות שמפניון/פורטבלו
- 2 ביצים
- גביע שמנת חמוצה 9%
- 5 כפות קמח מלא
- מלח, פלפל, חצי כפית כמון, שמן זית
- קצת פירורי לחם מקמח מלא
- מעט גבינה צהובה
- מחממים תנור ל200 מעלות
- חותכים את החצילים לקוביות, מערבבים עם קצת שמן זית, משטחים על תבנית עם נייר אפייה מרוסס בשמן זית ואופים בערך 30 דקות, עד שהקוביות משחימות קלות
- בנתיים קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות קטנות
- מחממים כפית שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל, אם חסר שמן, מוסיפים מעט מים
- מוסיפים למחבת את הפטריות, מלח ופלפל שחור
- מטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים
- מעבירים את החצילים הקלויים, הבצל והפטריות לקערה
- מוסיפים 2 ביצים, שמנת חמוצה, 5 כפות קמח, מלח, פלפל וחצי כפית כמון. מערבבים
- מעבירים לתבנית משומנת, ומפזרים מעל מעט גבינה צהובה ומעליה מעט פירורי לחם
- אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה, או עד שהפשטידה מתייצבת
3 חצילים ממתינים ומצפים
חיתוך
והשחמה
בנתיים במחבת הלוהטת
עוד רגע בתנור
שחומה וחמימה
ארוחת ערב מוכנה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה