שעועית שחורה - מחקרים שהשוו בין סוגים שונים של שעועית, מצאו שככל שהשעועית כהה יותר, ככה פעילות נוגדי החימצון שלה גבוהה יותר. שעועית שחורה נחשבת לבית חרושת לנוגדי חימצון, היא עשירה בסיבים תזונתיים ומכילה יותר חומרים שטובים לגוף בהשוואה לסוגים אחרים של שעועית. שעועית שחורה עשירה גם בחומצה פולית, סיבים תזונתיים, חלבון, חומצת האמינו טריפטופן, מגנזיום, ויטמין B1 וברזל.
מרק שעועית שחורה צמחוני
{עיבוד למתכון של יעל עופר/עיתון גורמה}
מצרכים -
- 300 גרם שעועית שחורה
- 2 ליטר ציר ירקות
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות (או 6 עגבניות קלופות וקצוצות כולל הזרעים והמיץ)
- עלי דפנה, מלח, פלפל, לימון, מעט צ'ילי גרוס
הכנה -
- בוררים את השעועית, משרים במים במשך לילה לפחות, מחליפים את המים כל מספר שעות
- מביאים לרתיחה במים עם 2 עלי דפנה ומסננים כדי להיפטר מהמים השחורים
- מוסיפים את השעועית הרתוחה לציר יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה ו2 עלי דפנה חדשים ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית מתרככת מאוד
- מוסיפים את הבצל, העגבניות, תפוחי האדמה והגזר ומבשלים 30 דקות נוספות או עד שכל הירקות מתרככים
- מתבלים בצ'ילי, מלח ופלפל לפי הטעם
- מועכים כוס אחת של מרק עם תוכנו במעבד מזון/בלנדר ומחזירים לסיר
- לקראת ההגשה, סוחטים פנימה מעט מיץ לימון
מים שחורים
באותו הזמן במקום אחר פטרוזיליה נקצצת
סינון
בחזרה בסיר יחד עם 2 גושי ציר ירקות קפואים
שעתיים אח"כ
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה